• – Cornus kousa „China Girl“

  • cornus kousa1
  • 800.00 RSD

   Cornus kousa china girl je ukrasni dren koji može da se formira kao listopadni žbun ili kao cvetno drvo. Dostiže visinu 3-4 m, a cveta od maja do juna meseca. Cvetovi su beli, izgledaju kao da su veštački, ali predstavljaju pravu atrakciju u vrtu. Privlače leptire i pčele.  Budite strpljivi sa ovom biljkom, mladi primerci u početku cvetaju retko ili gotovo uopšte ne cvetaju, ali sa godinama broj cvetova postaje sve veći. Takođe, slikovit rast ove biljke razvija se tek posle izvesnog vremena.

   Sadite ga na mestu gde ima jutarnjeg sunca, u polusenku ili u senku. Možete biljku saditi i na suncu, ali je bitno da vodite računa da ne dođe do dugotrajnog isušivanja tla. Biljka voli umereno vlažno, kiselo ili neutralno, dobro drenirano zemljište koje je bogato humusom. Kada prođe cvet, formiraju se jagodasti plodovi koji su u početku zelene boje, a tokom leta zriju i dobijaju roze-crvenu boju. Listovi su ovalni, tamno zeleni, u jesen dobijaju crveno-ljubičaste nijanse. Kora biljke je siva i glatka, pa tokom zime, kada nema ni cveta, ni lista, kora krasi ovaj grm. Sadite ga pojedinačno kao soliter na travnjaku ili u manjim grupama. Atraktivno izgleda kao pozadina nižim grmovima ili u kombinaciji sa četinarima. U ponudi su trogodišnje sadnice visine 80-90 cm. Više o ukrasnim drenovima pročitajte u našem blogu dren – ukrasno drvo i ukrasni grm.

   cornus cousa

  Cornus kousa china girl je ukrasni dren koji može da se formira kao listopadni žbun ili kao cvetno drvo. Dostiže visinu 3-4 m, a cveta od maja do juna meseca. Cvetovi su beli, izgledaju kao da su veštački, ali predstavljaju pravu atrakciju u vrtu. Privlače leptire i pčele. Budite strpljivi sa ovom biljkom, mladi primerci u početku cvetaju retko ili gotovo uopšte ne cvetaju, ali sa godinama broj cvetova postaje sve veći. Takođe, slikovit rast ove biljke razvija se tek posle izvesnog vremena.

  Sadnja cornusa

  Sadite ga na mestu gde ima jutarnjeg sunca, u polusenku ili u senku. Možete biljku saditi i na suncu, ali je bitno da vodite računa da ne dođe do dugotrajnog isušivanja tla. Biljka voli umereno vlažno, kiselo ili neutralno, dobro drenirano zemljište koje je bogato humusom. Kada prođe cvet, formiraju se jagodasti plodovi koji su u početku zelene boje, a tokom leta zriju i dobijaju roze-crvenu boju. Listovi su ovalni, tamno zeleni, u jesen dobijaju crveno-ljubičaste nijanse. Kora biljke je siva i glatka, pa tokom zime, kada nema ni cveta, ni lista, kora krasi ovaj grm. Sadite ga pojedinačno kao soliter na travnjaku ili u manjim grupama. Atraktivno izgleda kao pozadina nižim grmovima ili u kombinaciji sa četinarima. U ponudi su sadnice visine 80-90 cm. Više o ukrasnim drenovima pročitajte u našem blogu dren – ukrasno drvo i ukrasni grm.

  Komentari

  Komentar

  Рецензије

  Још нема коментара.

  Будите први који ће оставити коментар “– Cornus kousa „China Girl“”

 • Korpa

  Najnoviji postovi