Nakon dugogodišnjeg iskustva i rada, izdvojili smo neka od najčešćih pitanja koja nam postavljate:

  • Da li mogu da vidim sliku sadnice?

Slike sadnica nismo u mogućnosti da šaljemo na zahtev kupaca. Jednostavan razlog je – obim posla. Upravo zbog toga, mi smo se potrudili da u opisu svake biljke stoji i visina sadnice. Za sva dodatna pitanja nas uvek možete pozvati. Čak i ako ne vidite sadnicu koja se šalje, mi garantujemo za njen kvalitet. U slučaju da niste zadovoljni sadnicom koju dobijete, nećete biti oštećeni. Pogledajte uslove reklamacije OVDE.

  • Koliko brzo će narasti biljka/sadnica drveta

Ovo je pitanje na koje ne može da se da pravi odgovor. Kod nekih sadnica je jasno naznačeno da je spororastuća, kod nekih je napisana očekivana visina za nekoliko godina, ali koliko će biljka narasti za jednu, dve ili više godina to ne zavisi samo od sadnice. Sve naše sadnice su vrhunskog kvaliteta, ali brzina rasta zavisi i od uslova u kojima se biljka gaji: kvalitet zemljišta, svetlost, đubrenje, zalivanje itd. Ono što možemo reći za ukrasne perene i trave jeste da bi nakon 2-3 godine dostigle svoju punu lepotu, dok kod drveća, grmova i većih biljaka je sigurno potrebno 4-5 godina da bi se formirala biljka.

  • Kako da posadim biljku?

Biljke sve sadite na veoma jednostavan način. Sve se sade na dubinu u kojoj se inače nalaze u kontejnerskim saksijama. Znači, kako je biljka bila posađena u saksiji, tako mora biti i u zemlji. Prilikom sadnje je važno da iskopate rupu odgovarajuće veličine, te da usitnite zemlju u rupi. U svaku rupu sipati malo vode kako bi zemlja bila vlažna. Nakon sađenja je potrebno dobro pritisnuti zemlju okolo korena, te zaliti. Veoma je važno da okolo korena ne ostane vazduh.

  • Da li je potrebno da đubrim biljke kako bi bolje rasle?

U svakom slučaju sa ovim ne možete pogrešiti, jedino vodite računa o tome koje đubrivo koristite i nemojte ga stavljati direktno na koren. Svako đubrivo se koristi drugačije, koristite ga po preporuci proizvođača. Mi najčešće koristimo osmokot koji daje biljci hranu 6 meseci. Možete koristiti plantelu, kemiru ili neku drugu vrstu. Preporučujemo korišćenje Fe (gvožđa) tri puta godišnje. Sa prihranom biljaka počinjete u martu mesecu kada kreće vegetacija biljaka.

  • Da li mogu da sadim biljke u velike saksije/žardinjere?

U principu, svaka biljka će biti lepša ako je posadite u vrt, ali skoro sve biljke u našoj ponudi podnose i sađenje u saksije/žardinjere. Ono što je veoma važno jeste: odabir odgovarajuće veličine saksije, odabir dobre pozicije za biljku (sunce ili senka), pravilno zalivanje (posebno u letnjem periodu), zaštite biljaka u saksijama od zime (smrzavanja korena).