Medonosne biljke

Medonosne biljke nalazimo svuda oko nas. Pčelarstvom se mnogi bave profesionalno, ali je ovo i jedna vrsta hobija. Oni kojima je pčelarstvo hobi drže pčele na jednom mestu. Kod tih pčelara se zna kada dolazi paša i ako ona ne prođe dobro, prinuđeni su da prehranjuju svoje pčele.

Kako sprečitu lošu pašu?

Da se to ne bi dogodilo pčelari mogu obogatiti uslove oko svojih pčelinjaka na taj način što će saditi biljke koje cvetaju u vreme kada nema paše za pčele. U velikoj prednosti su pčelinjaci koji u svojoj blizini imaju vres (eriku). To je rana paša  koja može biti veoma obilna. U martu, aprilu i maju u prirodi ima najviše medonosnog bilja, ali tokom leta, kada su temperature visoke, dolazi do problema i tada je paša znatno oskudnija. Da biste to sprečili možete saditi ukrasne biljke u blizini pčelinjaka. Više o medonosnim biljkama pročitajte u našem blogu medonosne biljke.

Koje biljke saditi u blizini pčelinjaka?

Ovde ćemo vam navesti samo neke biljke koje možete saditi da biste obogatili pašu. Sve te biljke cvetaju u različito vreme. Neke biljke pčele vole više, a neke manje, ali u situaciji kada nema drugih biljaka za njih, ovo će biti dobra dopuna.

Prikaz 1–48 od 146 rezultata

Prikaži All

Aster alpinus “Albus”

Original price was: 270.00 RSD.Current price is: 190.00 RSD.

Aster alpinus mix

Original price was: 810.00 RSD.Current price is: 700.00 RSD.

Aster dumosus “Kassel”

Original price was: 320.00 RSD.Current price is: 270.00 RSD.