Heuchere – koralni zvončići

Heuchere – koralni zvončići – su zimzelene dekorativne trajnice koje će uneti vedrinu i boju u svaki prostor. Na prvi pogled možda ova biljka ne izgleda dovoljno interesantno da biste se za nju odlučili, tj. da biste joj poklonili mesto u vašem vrtu. Ukoliko malo bolje pogledate ove biljke koje se sade u grupama, videćete da je veoma interesantna za kombinacije i za formiranje ivičnjaka.

Vrste heuchera

Postoji mnogo različitih vrsta heuchera – koralnih zvončića, i one se razlikuju po obliku i boji listova i po boji cveta. Uglavnom, ova biljka ima akcenat na lisnoj masi i to je njen pravi ukras. Tokom godine menjaju se nijanse tih boja. Biljka cveta od maja do jula meseca i u tom periodu pojavljuju se izdužene cvetne drške sa sitnim cvetićima koji mogu biti bele, ružičaste i crvene boje. Zbog tih sitnih cvetića ovu biljku zovemo još i „koralni zvončić„.

Sadnja heuchere

Ove biljke nisu zahtevne, ali će ipak najlepše biti na blago kiselom i dobro dreniranom tlu koje je bogato humusom. Vole vlagu, pa ih preko leta,tj. tokom sušnog perioda obavezno zalivajte. Sadite ih u senku ili polusenku, mada neke vrste mogu podneti i sunce. Ukoliko ih sadite na suncu, listovi će biti znatno svetliji nego u senci.

Predstavićemo vam samo neke od mnogobrojnih vrsta heuchera. U ovom videu možete videti kako izgledaju sadnice za prodaju na dan 01.07.2022.

Prikazani svi od ukupno 34 rezultata

Prikaži All