Četinari u busenu se sade u periodu od kraja oktobra do kraja marta

Četinari u busenu se sade  tokom celog perioda mirovanja vegetacije, od polovine oktobra do kraja aprila meseca, samo izbegavajte period kada je zemlja smrznuta.

Kako sadimo četinare u busenu?

Iskopajte rupu koja je dublja od busena bar 10-tak cm i šira takođe 10-tak cm. Usitnite tu zemlju i vratite tanji sloj u rupu. Zasadite biljku, vratite svu zemlju i dobro gazite oko nje. Isterajte sav vazduh iz zemlje. Zatim biljku dobro zalijte. Narednih nekoliko dana povremeno gazite oko biljke dokle god se zemlja oko biljke „pomera“ .

Nega četinara

Posle sadnje zalivajte svaka 3 do 4 dana prve dve nedelje, a kasnije je dovoljno zalivanje jednom nedeljno, ali obilno. Nemojte da zalivate svaki dan po malo, to nije dobro za četinare, ali ni za druge višegodišnje biljke. U toku letnjih meseci, kada su temperature visoke, zalivajte češće i po mogućnosti orošavajte biljku (to radite rano ujutro ili u večernjim satima). Četinari vole dobro propusno tlo, ne vole da se voda predugo zadržava kod korena. Više o četinarima pročitajte u našem blogu četinari – sadnja i nega.

 

Prikazani svi od ukupno 9 rezultata

Prikaži All