Visoko šiblje

Visoko šiblje daje vrtu oblik i strukturu. Neke vrste sadimo zbog mirisnih i lepih cvetova, dok druge vrste sadimo  zbog lepih listova (zimzeleni grmovi i berberisi). Ako napravite pravi izbor i pravu kombinaciju uživaćete cele godine u lepoti ukrasnih grmova.

Sadnja visokog šiblja

Bitno je da grupišete više sadnica od iste vrste na jednoj površini i tako će efekat biti mnogo bolji nego da „šarate“ sa po jednom sadnicom od nekoliko vrsta. Pravilnim izborom biljaka imaćete tokom cele godine „dešavanja“ u vašoj bašti. Tokom proleća cvetaju forzicijecidonijevajgelespiree… Kada ovim biljkama prođe cvet onda sa cvetanjem počinju hortenzijebudleje i hibiskusi. U jesen će vas uveseljavati razne vrste drenova i zimzeleni grmovi (ilexiaucubeevonimusifotinijelonicere…).

Odabir mesta i nega šiblja

Prilikom sadnje najvažnije je da biljke sadite na pravo mesto (senka ili sunce u zavisnosti od vrste), zatim da je zemljište dobrog kvaliteta i da su biljke koje sadite zdrave. Ukoliko su svi ovi uslovi ispunjeni biljke će se lepo razvijati. Naravno, morate ih redovno zalivati i prihranjivati, a pored toga bitno je i pravilno orezivanje ukrasnih grmova. Ukoliko želite formirati živu ogradu, više o tome pročitajte u našem blogu najlepše žive ograde.

Prikaz 1–48 od 231 rezultat

Prikaži All

Aucuba

750.00 RSD950.00 RSD