Reklamacije prihvatamo za dole navedene slučajeve. Biljkama kao živim bićima, potrebno je obezbediti uslove kako bi opstale. Ukoliko im ne obezbedite adekvatne uslove, mi ne možemo odgovarati za njihov rast i razvoj. Na sva pitanja šta nekoj biljci odgovara – rado ćemo odgovoriti.

REKLAMACIJE  PRIMAMO U ROKU OD 24h NAKON PREUZIMANJA PAKETA.

U slučaju potrebe reklamacije dostavljenog paketa procedura je sledeća:

U slučaju da pre preuzimanja pošiljke kupac ustanovi da je biljka oštećena

U slučaju da prilikom preuzimanja paketa kupac ustanovi da je sadnica vidno oštećena (polomljena), kupac ne bi trebalo da preuzima pošiljku od kurira. Nakon odbijanja pošiljke i povrata iste u Rasadnik Mihalek, kupcu će biti poslata nova pošiljka sa biljkama koje je poručio.

U slučaju da se oštećenje biljaka ustanovi nakon prijema paketa

U slučaju da se paket preuzme i nakon toga kupac ustanovi da je neka sadnica oštećena prilikom transporta, kupac je dužan da u roku od 24h fotografiše odgovarajuću sadnicu i prosledi slike na email: info@rasadnikmihalek.com . Nakon toga, kupac će biti kontaktiran od strane Rasadnika Mihalek telefonskim putem radi dogovora. Zbog toga je veoma važno da kupac prilikom podnošenja žalbe, prosledi tačne podatke: ime, prezime, broj telefona i adresu na koju je paket bio isporučen.

U slučaju da kupac nije zadovoljan primljenim biljakama

Ukoliko kupac po prijemu paketa iskaže nezadovoljstvo sa kvalitetom sadnica, kupac ima mogućnost da isti paket vrati na adresu pošiljaoca (Rasadnik Mihalek), sa otkupnom vrednosti koja će biti ukupan iznos koliko je plaćen paket (uključena je i poštarina u otkupnu vrednost). Na taj način, Rasadnik Mihalek kupcu vraća novac. Ono što je važno:

  • pošiljka mora biti uredno upakovana i obezbeđena na isti način na koji je paket zaprimljen
  • biljke se ne smeju vaditi iz kontejnerskih posuda ili saditi pa potom vaditi
  • paket se vraća u celosti – u tom slučaju se kupcu nadoknađuje celokupna vrednost (biljaka i poštarine)
  • kupac želi da se uradi zamena samo jedne biljke – troškove povrata i slanja nove biljke snosi kupac, ili u slučaju povrata novca za jednu biljku troškove slanja snosi kupac.
  • rok za žalbu i povrat je 24h od momenta primanja paketa
  • ukoliko se biljka osuši nakon nekoliko meseci ili dve godine (imali smo i takvih slučajeva), reklamacija se ne može uvažiti.