Berberisi

Berberisi su ukrasni grmovi različitih boja. Njima je ukras boja lista koja se odlično uklapa sa drugim biljkama. Kada pravimo plan za neki vrt, gotovo je nemoguće da ne stavimo u njega bar jednu vrstu berberisa.

Zašto sadimo berberise?

To su biljke koje se dobro kombinuju sa ostalim vrstama, kako sa četinarima, tako i sa cvetnim grmovima, pa i sa perenama. Prvenstveno ih sadimo zbog boje lista koja može da bude žuta, zlatna, zelena ili crvena. List, najčešće, menja intenzitet boje od proleća, pa sve do kasne jeseni. Tada crvenim berberisima boja prelazi u intenzivno narandžastu , pa u jesen predstavlja pravu atrakciju u vrtu. Posle toga sa biljke opada lišće, i tokom zime ostaju na njoj crvene bobice.

Nega berberisa

Berberisi vole blago kiselo zemljište koje je bogato organskim materijama, ali uglavnom uspevaju na svakoj vrsti tla.  Ne vole previše vlage. Znači, tlo mora biti dobro drenirano. Tokom letnjih meseci potrebno je redovno zalivanje dok su biljke mlade. Otporni su na gradska zagađenja i na niske temperature. Ovo su veoma prilagodljive i zahvalne biljke. Sve o berberisima pročitajte u našem blogu berberisi – ukrasno šiblje jarkih boja.

Prikazani svi od ukupno 25 rezultata

Prikaži All

Berberis “Erecta”

Original price was: 750.00 RSD.Current price is: 550.00 RSD.