Ako želite da budete u toku sa našim aktivnostima, pratite nas na facebook-u.

2020. god.

mihalek-rasadnik2

2015. god.

2020. god.

Ovi vrtovi, koje ćete videti,  su fotografisani u martu mesecu, u rano proleće, u vreme kada se biljke polako bude.

2015. god.

2020. god. proleće.

Ovo je jedan primer kako urediti malu površinu.

rasadnik mihalek uređenje vrtova a olivera durakovic1 a olivera durakovic2

Dvorište u kom su biljke sađene pre 3 godine. Dud bi trebalo da olista, a biljke na kamenjaru da procvetaju u najkraćem mogućem roku. Mart mesec.

???????????????????????????????

 

???????????????????????????????

Ovde je prikazano kako možete urediti uzak prostor koji imate između staze i komšijskog zida. Ovo je jedno od velikog broja rešenja. Mi smo se odlučili za tuje koje su atraktivne na svakom prostoru, kako malom, tako i velikom. Sa njima smo dobili visinu i eleganciju. Aubrijeta (plavi jastučac) daje nam boju rano u proleće,a posle nje će cvetati žuta kamena trava (sedum), koja je posađena ispred patuljastog kalemljenog bora.  Na kraju smo posadili zlatni juniperus, a iza njega crvene berberise.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Orezane tuje, ili orezane tise ne mogu, a da ne privuku poglede prolaznika. Bilo da su orezane spiralno ili na ovaj način (kao tri lopte), predstavljaju nesvakidašnji prizor i rado su viđene u vrtovima. Naravno, njih morate orezivati da bi zadržale ovaj oblik.

???????????????????????????????

FONTANA

Ovde je prikazano kako možete urediti prostor oko fontane. Na ovaj način možete urediti i žardinjere. Ovo je kombinacija patuljastog četinara, poleglog četinara i šarenolisnog evonimusa. Obe strane su urađene na isti način da bi dobili simetriju.

???????????????????????????????

Između tuja su posađene erike (pre godinu dana). One tokom zimskih meseci daju boju ovom vrtu. Uz komšijsku kuću posađene su žute potentile, crveni berberisi, četinarske lopte, i male catalpe. U junu mesecu će sve ovo da procveta , tada dvorište dobija svoj puni sjaj.???????????????????????????????

Uz stazu su posađene lonicere, a uz ogradu zlatni i plavi juniperusi, žuto-zeleni evonimus, pored njega crveni berberisi. Na ulazu su dva patuljasta četinara mini bor i danica, a iza njih je zlatna tuja. Vlasnih je želeo da ima što više vrsta  i da sve izgleda kao da je na salašu (mi moramo uskladiti sadnju sa željama vlasnika vrta).

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Klasična živa ograda od tuje “Smaragd”.

???????????????????????????????

Lepa kombinacija za ulaze u dvorišta. U kombinaciji su conica, tuja tini tim i plava zvezda.

???????????????????????????????

Dvorište 2015. Kombinacija lavandi, zlatnih lonicera i crvenih berberisa. Na sledećoj fotografiji vidite kako to izgleda nakon 5 godina.

sonjino dvoriste 2

2020. god.

uredjenje dvorista - mihalek

Dvorište 2015.

pego slike 4

 

pego slike 3

Nakon 4 godine izgleda ovako – proleće 2019.

rasadnik mihalek - uredjenje vrtova a dvoriste vejin1 a dvoriste vejin2 a dvoriste vejin3

2019. god.

KAMENJAR

formiran 25.11.2015.

kamenjar lidija 3

kamenjar sa cetinarima

kamenjar 01.06.2020.

uređenje vrtova1