Drveće

Drveće je ukras u svakom vrtu, kako malom, tako i u velikom. Visoko drveće sadimo da bi obezbedili hlad u toplim, letnjim danima, a i radi dekoracije eksterijera. U prirodi možemo pronaći drveće različitih oblika i visine. Izuzetno je važno pronaći drvo koje odgovara obliku i poziciji vašeg vrta.

Kako pripremiti teren za sadnju drveća?

Tlo, gde želite zasaditi drvo pripremite unapred. Dubina tla bi trebalo da bude od 40-80 cm, u zavisnosti od vrste koju sadimo. U rasadnicima u ponudi imate kontejnerske sadnice i sadnice sa golim korenom.

Sadnja ukrasnog drveća

Sadnice sa golim korenom možete saditi samo u vreme kada vegetacija miruje (od novembra do marta meseca), dok sadnice u saksijama možete saditi tokom cele godine. Ako je sadnica mlada ili je stablo tanko, onda je privežite uz neki štap da je vetar ne bi slomio ili oštetio. To uradite veoma pažljivo, nemojte previše zatezati kanap. Takođe, ako živite u blizini šume, ili u okruženju gde je mnogo životinja, zaštitite drvo sa žičanom mrežom, tako da životinje ne mogu prilaziti stablu, jer će ga oštetiti. Više o ovim biljkama pročitajte u našem blogu ukrasno drveće u malim vrtovima.

Prikaz 1–48 od 141 rezultat

Prikaži All