RUŽE SU RASPRODATE – jesenu prodaju počinjemo krajem septembra ili početkom oktobra – zavisi od vremenskih uslova

Ruže minijaturne

Ruže minijaturne su pogodne za sadnju na balkonima, u saksijama i žardinjerama. To su male i otmene ruže prikladne za posebne položaje.

Kako da kombinujete mini ruže?

Mogu se kombinovati sa niskim četinarima, niskim grmovima i perenama. Visina im je 20-40 cm i žbunastog su rasta. Tokom celog vegetacionog perioda cvetaju bogato i neprestano. Sade se na rastojanju od 25-30 cm ili 10-12 biljaka po kvadratnom metru. Kada formirate cvetne gredice grupišite ih, tj. sadite više sadnica jedne boje na istoj površini. Vizuelni efekat će biti mnogo bolji nego da sadite mix boja.

Kako da sadite dobijene sadnice?

Kada dobijete (kupite) sadnicu, izvadite je iz kese (pakovanja) i stavite u kantu sa vodom (2-5h) pre sadnje. Iskopajte rupu gde planirate saditi biljku (35x35x35cm). Koren biljke malo skratite i pažljivo ga rasporedite prilikom sadnje. Usitnite zemlju i polako zatrpavajte koren. Vodite računa da mesto gde je ruža kalemljena bude malo ispod zemlje ili u nivou sa zemljom (ne iznad). Više o minijaturnim ružama pročitajte u našem blogu patuljaste – minijaturne ruže.

Prikazani svi od ukupno 11 rezultata

Prikaži All