Začinske i aromatične biljke

Začinske i aromatične biljke možemo sve češće videti u našim vrtovima. Začini obogaćuju i oplemenjuju svaki recept, dodaju ili pojačavaju aromu i doprinose ukupnom izgledu posluženog jela. Ako ih sami gajite, biće vam uvek pri ruci i rado ćete ove biljke koristiti.

Leje u vrtu sa začinskim biljem

Originalne leje sa začinskim biljem u bašti obradovaće nas i u gastronomskom i u estetskom smislu. Tokom šetnje kroz vrt sa svih strana pratiće nas prijatni mirisi ovih biljaka, što će prijati mnogim našim čulima. Začinskim biljkama odgovara sunčani deo leje i mesto gde je dobar protok vazduha. Ove biljke možete kombinovati sa niskim i visokim perenama u vrtu. Ako nemate vrt, napravite na vašoj terasi malu zelenu oazu sa ovim biljkama. Začinske i aromatične biljke su u kontejnerima, pa ih možete saditi tokom cele godine. I vi ih možete čuvati u saksijama.

Sadnja začinskog i aromatičnog bilja

Prilikom sadnje napravite sklad između biljaka. Sadite jednu pored druge biljke koje su kompaktne, koje imaju sličan rast, a različitu boju ili oblik lista. Ako vodite računa o ovome i estetski će ovaj korisni deo vrta izgledati efektno. Vodite računa da više biljke sadite u pozadini, a niže napred, tj. da vam biljke budu dostupne sa svih strana. Za leju sa začinskim biljem koriste se materijali poput šljunka i drveta. Najčešće se koriste oštre geometrijske linije, ali mogu se videti i površine gde se biljke sade u slobodnoj formi (kombinuju se sa ukrasnim biljkama koje već imamo u vrtu).

Više o ovim biljkama pročitajte u našem blogu začinsko i aromatično bilje.

Prikazani svi od ukupno 33 rezultata

Prikaži All

Salvia various “Indiglo Girl”

Original price was: 750.00 RSD.Current price is: 450.00 RSD.