• – Bungevilija – bogumila roze

  • bungevilija roze
  • 1,200.00 RSD

   Bungevilija – bogumila je puzavica koja cveta od maja do prvih mrazeva. Može dostići visinu i preko 10 m u primorskim krajevima. Odgovara joj mesto sa dosta sunca. U uslovima kontinentalne klime  bungevilija se gaji u saksijama ili žardinjerama, pa se tokom zime unosi u prostoriju gde temperatura ne ide ispod 5 stepeni. Bungevilija veoma često ukrašava balkone i terase. Zemlja u koju sadite biljku bi trebalo da bude mešavina treseta i peska (odnos 3:2) i bogata humusom. Nemojte preterivati sa zalivanjem, jer ćete u tom slučaju podstaći rast novih listova i smanjiće se cvetanje. Cvetovi su sitni i neugledni, ali pricvetni listovi su ono što mi zovemo cvetovima bungevilije. List ne gubi boju čak ni na nižim temperaturama, pa se efekat punog cvetanja zadržava veoma dugo. U vreme vegetacije prihranjujte  biljku jednom u dve nedelje, a povremeno dodajte i gvožđe (Fe).

   Orezivanje bungevilije

   U jesen, nakon cvetanja, orežite sve izdanke na pola. Da bi se podstakao žbunasti rast i da se ograniči veličina, u februaru orežite glavne grane. Biljka cveta na prošlogodišnjim izdancima, pa vodite računa da je ne orežete previše. Grane usmerite povezivanjem. Bungevilija nema jak korenov sistem, pa je potrebno da je zaštitite od vetra (oslonite biljku na neki stub, mrežu, lestvice ili neki drugi čvrst oslonac).

   U ponudi su sadnice visine 50-tak cm.

   Opširnije pročitajte u našem blogu bungevilija – primorska lepotica.

   bungevilija roze1

  Bungevilija – bogumila je puzavica koja cveta od maja do prvih mrazeva. Može dostići visinu i preko 10 m u primorskim krajevima. Odgovara joj mesto sa dosta sunca. U uslovima kontinentalne klime  bungevilija se gaji u saksijama ili žardinjerama, pa se tokom zime unosi u prostoriju gde temperatura ne ide ispod 5 stepeni. Bungevilija veoma često ukrašava balkone i terase. Zemlja u koju sadite biljku bi trebalo da bude mešavina treseta i peska (odnos 3:2) i bogata humusom. Nemojte preterivati sa zalivanjem, jer ćete u tom slučaju podstaći rast novih listova i smanjiće se cvetanje. Cvetovi su sitni i neugledni, ali pricvetni listovi su ono što mi zovemo cvetovima bungevilije. List ne gubi boju čak ni na nižim temperaturama, pa se efekat punog cvetanja zadržava veoma dugo. U vreme vegetacije prihranjujte  biljku jednom u dve nedelje, a povremeno dodajte i gvožđe (Fe).

   

  Orezivanje bungevilije

  U jesen, nakon cvetanja, orežite sve izdanke na pola. Da bi se podstakao žbunasti rast i da se ograniči veličina, u februaru orežite glavne grane. Biljka cveta na prošlogodišnjim izdancima, pa vodite računa da je ne orežete previše. Grane usmerite povezivanjem. Bungevilija nema jak korenov sistem, pa je potrebno da je zaštitite od vetra (oslonite biljku na neki stub, mrežu, lestvice ili neki drugi čvrst oslonac).

  U ponudi su sadnice visine 50-tak  cm.

  Opširnije pročitajte u našem blogu bungevilija – primorska lepotica.

   

  Komentari

  Komentar

  Рецензије

  Још нема коментара.

  Будите први који ће оставити коментар “– Bungevilija – bogumila roze”

 • Korpa

  Najnoviji postovi