• Ruže

  RUŽE VIŠE NEMAMO NA STANJU!

  Ruže su najčešći stanovnici naših vrtova. Omiljene su kako zbog  mirisa, tako i zbog  predivnih boja. Ruža se može uklopiti u bilo koji vrt, zato što postoje ruže različitih vrsta. Pronađite vrstu i sortu koja će odgovarati vašem vrtu.

  Mesto za sadnju ruža

  Pre sadnje pripremite teren. Zemljište mora biti plodno, blago kiselo i umereno vlažno. Mesto za sadnju bi trebalo da bude izloženo suncu i mora biti dobra cirkulacija vazduha, to će sprečiti stvaranje raznih bolesti. Bilo bi dobro i da su vaše ruže zaštićene od jakih vetrova. Znači, ako izaberete pravo mesto i kvalitetnu zemlju, a uz to kupite kvalitetne sadnice, budite sigurni da će ruže biti u punom sjaju i uzvratiće vam sa mnoštvom cvetova.

  Kako da sadite dobijene sadnice?

  Kada dobijete (kupite) sadnicu, izvadite je iz kese (pakovanja) i stavite u kantu sa vodom (2-5h) pre sadnje. Iskopajte rupu gde planirate saditi biljku (35x35x35cm). Koren biljke malo skratite i pažljivo ga rasporedite prilikom sadnje. Usitnite zemlju i polako zatrpavajte koren. Vodite računa da mesto gde je ruža kalemljena bude malo ispod zemlje ili u nivou sa zemljom (ne iznad). Blago pritisnite oko sadnice i zalijte vodom. Više o ružama pročitajte u našem blogu ruže – kraljice među cvećem.

 • Korpa

  Najnoviji postovi