Prodaja sadnica u našem rasadniku se obavlja tokom cele godine. Sadnice se ne sade kada su temperature učestalo ispod nula stepeni (od decembra do kraja februara), zato što je tada zemlja smrznuta. Prethodne dve zime su bile relativno tople, tako da se prodaja sadnica obavljala sve do kraja decembra.

projektovanje-okućnice4

Kada sadimo sadnice cveća i ukrasnog bilja?

Većinom su naše sadnice u kontejnerima (saksijama), pa se bez ikakvih problema biljke mogu saditi i u sred leta. Najčešća pitanja koja nam postavljate su:

–  Kada da sadimo biljke?

–  Koje je idealno vreme za sadnju biljaka?

–  Da li biljke mogu da se sade tokom leta?

Ako ćete posvetiti pažnju biljkama koje sadite, onda ih možete saditi i kada su temperature preko 30 stepeni. Preko leta je potrebno redovno zalivanje biljaka, nekada i dva puta dnevno ako su sadnice tek posađene. Ukoliko imate vremena da ih negujete i redovno zalivate, slobodno se odlučite i za letnju sadnju. Najčešće se biljke sade u proleće i tokom jeseni, kada su temperature niže i kada imamo dovoljno vlage, kiše i jutarnje rose, pa nam to omogućava da manje zalivamo biljke, pošto biljke dobijaju prirodnu vlagu.

rasadnik mihalek

Prodaja sadnica – koje sadnice prodajemo?

U našem rasadniku u kontejnerima su sadnice niskih i visokih trajnica, ukrasnih trava, ukrasnih grmova, vodenih biljaka, četinara i ukrasnog drveća (ne sve vrste četinara i drveća). Kada kupite ove biljke sadnja je veoma jednostavna:

– iskopate rupu na željenom mestu

– izvadite biljku iz saksije

– rastresete njene žilice

– stavite biljku u rupu

– zatrpate zemljom

– dobro pritisnite oko biljke da izađe sav vazduh iz zemlje

– dobro zalijte biljku.

rasadnik mihalek

U prodaji imamo i sadnice u busenu koje isporučujemo od kraja novembra do sredine marta meseca (u to vreme se i sade kada vegetacija miruje). To su sadnice ukrasnog drveća viših, odnosno starijih biljaka i sadnice viših četinara. Ukoliko ste kupili sadnicu u busenu iskopajte rupu dublju od samog busena biljke, usitnite zemlju, vratite u rupu i posadite sadnicu. Dobro nagazite oko biljke i obilno zalijte. Idealno vreme za sadnju ovih sadnica je jesen.

okrugli bagrem 1

Prodaja sadnica ruža se obavlja od početka marta do sredine maja meseca (tokom proleća) i imamo jesenju sadnju, tj. prodaju, koja počinje u oktobru i traje do kraja jesenje sezone.

prodaja sadnica ruza

U ponudi imamo samo višegodišnje biljke, jednogodišnje nemamo.